Klinik değerlendirme raporu hangi tıbbi cihaz olup olmadığına bakılmaksızın oluşturulmak zorundadır. Söz konusu olan tıbbi cihazın üreticisi, rehber, standart, uygulanan yönetmelik gibi alanlardaki performans özelliklerini barındıran rapora verilen isim olarak tanımlanabilir.
Klinik değerlendirme raporu bir defa alınmaz. Veriler değiştikçe güncelleme ister ve birçok etmen rol oynamaktadır. Hem klinik olan hem de klinik olmayan verilerden yararlanılarak raporlar oluşturulmaktadır. Kullanılacak olan tıbbi cihazlara göre değişiklik göstermektedir.
Uzman klinik değerlendirme raporu danışmanı ile hazırlanmalıdır. Verilerin alınacağı kaynaklar, verilerin hangi kaynaklardan elde edileceğini kadar pek çok unsur bu aşamada etkin bir rol üstlenmektedir.
Klinik değerlendirme raporu danışmanı klinik değerlendirmelerinin hangi sıklıklarda gözden geçirileceğini çözümlemeli ve aktarmalıdır.
Klinik değerlendirme raporu kusursuz bir şekilde hazırlanmalıdır. Alanında profesyonel olan ve daha önce bu alanda uzmanlaşmış danışmanlar seçerek raporunuzu hazırlayabilirsiniz.